Om oss

AB Cederqvist & Söner grundades av Herman Cederqvist redan 1932.  Herman var utbildad hovslagare och även smedmästare. Allt eftersom tiden gick fick företaget två inriktningar, dels smide med tillverkning av staket, reparation av entreprenadmaskiner och dels rörmokeri som bestod av installation av centralvärme och ved/oljepannor, sanitetsinstallationer m.m. I företaget arbetade då Hermans alla söner. År 1997 övertogs företaget av Hermans barnbarn, Jan, Krister och Håkan. De är bröder och alla aktiva i företaget.

Jan är VD och utbildad byggnadsingenjör. Innan övertagandet av företaget arbetade han som VVS-konstruktör i 20 år. Fritiden ägnas mest åt vistelse i skog och mark. Svampplockning är en specialitet.

Krister är ankaret i verkstaden. Han är utbildad bilreparatör och svetsare. Vid ässjan är han säker och utför många olika typer av smidesuppdrag, bl.a. tillverkar han utrustning till stenindustrin. Även Krister gillar att på sin fritid vara ute i skog & mark där han jagar både småvilt och älg.

Håkan är utbildad rörmontör med certifikat. Han är kunnig i all slags rörförläggning, även rörsvets. Innehar också specialistkunskap för montering av bad & kök. På fritiden är han brandman med rökdykning som specialuppgift.

bild[1] kopiaVåra övriga montörer, Christian, Kim och Simon är alla kunniga och noggranna. De utför installationer både i bostäder och ute på industrin. På kontoret finns Lena och Göran. Lena är oftast den du får kontakt med när du ringer och Göran är vår levande ”datamaskin” när det gäller att leta i arkiven, ta fram reservdelar m.m.

Tips!
Har du ett äldre värmesystem så kan det vara läge att uppgradera till ett nytt för att minska energikostnaden. Kontakta oss för ett kostnadsförslag.Auktoriserat VVS företag
Säkra Vatteninstallationer

Högsta kreditvärdighet
Triple AAA rating